TRÄNING

TRÄNING

24 veckors strävan

Den ocensurerade och nakna sanningen... vad den än må vara...

Måndags WOD

DagbokenPosted by Morgan Mon, April 02, 2012 08:41:31
Måndag 2 april

Jag ligger en vecka efter i min planering. Detta kommer av allt arbete kring det nya gymmet och är inget negativt - tvärt om! Jag gillar att vara aktiv men har en viss tendens till att ta på mig för mycket och lätt bli stressad när det kniper med tid.

Dagens workout var ett standard komplex för benen, eller ett squat komplex som vi brukar säga.

Fem övningar som avancerar från en överladdning till en styrkeövning och vidare över en styrka-snabbhet, snabbhet-styrka och så avslutningsvis en balistisk övning. Syftet här är naturligtvis att klämma in så mycket jobb i så många olika lägen som möjligt under en så kort tid det bara går. Ansträngningen är mera centrerad kring prestation snarare än utmattning och det hela går ganska snabbt. Efter en snabb prehab och aktivering avverkades hela komplexet på runt 12 minuter.

Squat Komplex
1. (Overload) Back Squat 150kg
2. (Strength/Hypertrophy) Front Squats 70kg
3. (Strength-speed) Power Cleans 40kg
4. (Speed-strength) Dumbbell high jumps 20kg
5. (Balistic) Box jumps 50cm

Allt över 5 loopar á 5-4-3-2-1 reps.

Vanligtvis avrundar jag alltid mina komplexpass med explosiv tyngdlyftning, prowler work och/eller core men i dag, och resten av veckan kommer jag hålla passen korta och intensiva utan dessa tillägg. Målet är istället att öka frekvensen och leva lite på sparlåga när det kommer till näringsintaget. Jag kommer med andra ord träna lite oftare denna vecka - typ varje dag - men endast göra de absolut mest nödvändiga och inte mera. Alla pass bör därför ligga runt 20 minuter i totaltid. Jag kommer utöver detta också att följa ett Eat-stop-eat/Warrior diet protokoll för att om möjligt turboboosta min metabolism.

Nog med skrivande för i dag… dax att ta sig ann dagens kontorsarbete… känner inte riktigt för det men måste man så måste man. Som adderad bonus är min äldsta son hemma sjuk i dag - alltid en bra ursäkt för att smita från kontoret och istället spela lite spel… öh jag menar hjälpa till med läxor...

Dagens inspiration

>M<

  • Comments(0)//training.norabio.se/#post48